УБИЦЕ Драге (73) и Драгољуба (71) Југовића из Бродице код Кучева, који су средином фебруара избодени ножем и бачени у септичку јаму, нису тројица Румуна како се првобитно мислило, већ два младића из села. Због овог монструозног злочина ухапшен је Ф. Ђ. (16), док је његов одбегли саучесник Д. С. (21) приведен у Бечу. Приликом претреса куће малолетника, полиција је пронашла нож којим је извршен злочин, крваву одећу, мобилни телефон убијеног Драгољуба и око 1.300 евра, за које се сумња да су припадали убијенима.
Према информацијама из извора блиског истрази, осумњичени малолетник је током саслушања признао двоструко убиство, чији је мотив користољубље и описао на који је начин оно почињено.
- Д. С. је гушио Драгу, након чега сам је убо ножем - испричао је, како сазнајемо, Ф. Ђ. - Мислим да је већ била мртва, али он ме је терао да је убодем да бисмо били сигурни. Тако сам је ја једном убо.
После злочина, њих двојица су пренели тела Југовића у ВЦ кафане. Покупили су столњаке, којима су брисали трагове крви од кухиње до улаза. Када су очистили просторију и део дворишта, почели су да траже драгоцености. После преметачине у новој кући Југовића, пронашли су закључану лимену кутију.
- Заједно смо неком виљушком успели да је отворимо и у њој смо пронашли евре, било их је око 6.000. Поделили смо по пола, а потом сам отишао кући - рекао је Ф. Ђ.
Малолетник се пресвукао јер му је одећа била крвава, а за то време Д. С. га је чекао у селу. Затим су отишли у кућу Д. С. да попију кафу. Договор је био да се сутрадан врате у домаћинство Југовића.
ПРИЈАВИЛИ НЕСТАНАКНЕГИРАЈУЋИ кривицу, ухапшени Румуни Герман и Василе на саслушању су се бранили и тиме да су управо они 15. фебруара пријавили нестанак Југовића, кад су код њих дошли да наложе котао за парно грејање. Они су рекли и да код мештана Бродице раде већ пет година, што значи да нису били проблематични, јер их тада нико не би запослио.
- Онда се предомислио и рекао да нећемо сутра, него ћемо одмах да их бацимо у јаму. На крају, заједно смо подигли бетонски поклопац септичке јаме и убацили Југовиће, као и крваве чаршафе и нож - открио је осумњичени.
Д. С. је после убистава побегао у Беч, али је тамо пронађен и ухапшен. Њему је одређен екстрадициони притвор и ускоро се очекује његово изручење. Ухапшени малолетник је наводно рекао да им је баба одбеглог Д. С. помагала да прикрију доказе након злочина.
- Против ње ће бити поднета кривична пријава због скривања доказа и непријављивања кривичног дела - рекао нам је извор близак истрази.
После овог обрта у истрази, из притвора ће бити ослобођени Григорије Виорелу (55), са пребивалиштем у Волуји, и Герман Флоријан (49) и Василе Думетрес (44), који су имали пребивалиште у Бродици. Негирајући злочин приликом хапшења, Герман и Василе, које су покојни Југовићи ангажовали да им ложе котао за парно грејање, рекли су да су их ови одлично плаћали и давали им храну и одећу, “па нису имали мотив да их пљачкају и убију”. Уколико се непобитно докаже кривица ухапшеног малолетника, њему за кривично дело тешко убиство прети казна до 10 година малолетничког затвора, док његов саучесник може добити до 40 година.
У међувремену, вест о хапшењу Ф. Ђ. (16) и Д. С. (21) већ прочула селом, мештани су нерадо говорили о томе. Они који су понешто и коментарисали, нису желели да им се спомињу имена, јер се плаше освете.
УБИО ПА СЕ ОЖЕНИОУХАПШЕБНИ двојац је из куће убијеног брачног пара однео и три мобилна телефона, од којих су један у међувремену продали. Ф. Ђ. је новац углавном потрошио на коцкање у кучевској коцкарници, а тих дана Д. С. се оженио.
- И један и други су велики проблем у нашем селу. Нити су се школовали, нити су радили негде. И досад су чинили разна недела, али да онако недужне људе унаказе ножем, то је баш нечувено - рекао нам је један од мештана Бродице.
Он је додао да мајка Ф. Ђ. не живи овде, јер је удата негде у Босни. Нема му у селу ни оца, јер живи у Црној Трави, а у кући су само његови баба и деда, које нисмо успели да видимо, јер се из куће нико није појављивао.
- Оног другог, Д. С., баба Мила одмах после сахране је послала код његовог оца у Беч, да се тамо сакрије. Она је знала шта су он и онај други урадили, али је то крила - рекао је један мештанин.

ИМУЋНА ПОРОДИЦА
ПОКОЈНИ Драга и Драгољуб, који су живели сами и били лошег здравственог стања, важили су за имућне, јер су примали девизне пензије из Аустрије, а у дворишту су подигли кућу и ресторан са преноћиштем. Иза себе су оставили две ћерке и сина који живе и раде у иностранству, као и дeветоро унучади, по којима су ресторану дали назив “Девет Југовића”.